Helen en Nadine bouwen verder…

fullsizeoutput_1bb3Wanneer twee levens samen komen, komt vroeg of laat de vraag omhoog of en hoe deze individuele levens samen verder gaan. Twee zeer verschillende levens, twee verschillende personen en één wens: namelijk één toekomst samen. Een toekomst vol avontuur, passie en uiteraard ook de nodige uitdagingen.

Twee jaar geleden ontmoetten we elkaar: een etentje bij de Italiaan met een ongemakkelijke start. Zodra Helen Nadine zag wist ze dat ze Nadine meer dan leuk vond, en probeer dan maar eens ontspannen en relaxed te blijven! Na de nodige koetjes en kalfjes, doken we de diepte in en kwamen tot de conclusie dat we erg veel overeenkomsten hadden en dingen zagen die leuk waren aan elkaar. Dus besloten we het vooral nièt rustig aan te doen, en liepen we vooral wèl erg hard van stapel.

Twee jaar later doen we het nog steeds niet rustig aan, inmiddels wonen we samen en de ringen prijken sinds kort om onze vingers. Samen kijken we vooruit, naar onze toekomst.

Wat voor toekomst willen wij samen en wat willen wij daarin allemaal samen ondernemen? Hoe blijven we goed samenwerken, goed communiceren en elkaar versterken om zo ieder het beste in zichzelf omhoog te laten brengen? Hoe maken wij van onze individuele huizen één thuis, waar willen wij überhaupt ons leven samen opbouwen, welke reizen willen wij allemaal ondernemen en welke sporten gaan we samen verder uitbouwen? En hoe vullen twee vrouwen in een relatie uitgerust met de nodige zelfspot die vragen in, anders dan met een wens pot?

En zo zitten wij op een dreinerige avond samen aan tafel met een stapel lege papiertjes voor ons. Op elk papiertje schrijven we stiekem wensen op voor ons samen. De ander mag het nog niet zien, want dat zal alleen maar de pret bederven. Als alle briefjes volgeschreven zijn en in de pot zitten, slaken we een zucht van verlichting: we hoeven ons de komende jaren niet te vervelen!

Nu komt het leukste deel en we installeren ons op de bank. Stuk voor stuk komen de briefjes tijdelijk uit de pot en lezen we ze voor. Er wordt goedkeurend gegrinnikt “He, die wilde ik ook opschrijven”, “wooh, die past mooi bij mijn wens”. De mooiste plannen smeden zich en alles lijkt mogelijk. We genieten van de overeenkomsten in ideeën en originaliteit van de wensen. Zo vermoed ik dat de honden sledetocht er snel aan zal komen, zullen we moeten gaan trainen voor de lange afstanden die we willen gaan rennen, komen er nog een paar mooie bergen aan, vond Nadine het idee van een roofvogel op haar arm ook erg leuk en kunnen mensen zich alvast aanmelden voor onze Gin proeverij die we in het voorjaar willen organiseren.

De wens pot, een aanrader voor mensen die even samen willen brainstormen over alles wat mogelijk is. Het bouwt bruggen en je hoeft je erna geen moment meer te vervelen. Wat er allemaal uit de wens pot komt en hoe we hier invulling aan gaan geven, kan je lezen in onze volgende blogs!

Helen en Nadine

Ps. Overigens zal Helen dit jaar de kerstboom alleen op moeten zetten: de enige wens die niet gedeeld werd.

P.S. Like ons op Facebook om op te hoogte te blijven van al onze schrijfspinsels!

Klik hier voor ons volgende avontuur!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s