Helen werkt thuis en probeert zich te concentreren..

fullsizeoutput_1c19

Helemaal fantastisch dat (inmiddels niet meer erg) nieuwe werken en de mogelijkheden meer balans aan te brengen tussen je werk en privéleven. Super dat steeds meer werkgevers het vertrouwen kunnen opbrengen om te sturen op output en niet op basis van het aantal uur dat een werknemer achter zijn stoffige bureau doorbrengt. Geweldig hoe je je tijd meer efficiënt kunt inrichten door tijdens je werk even een wasje te draaien of een boodschap te doen.

En dan zit je thuis.. de rest van het huishouden is weg en jij bent stug voornemens je werk te gaan doen. En werk ligt er altijd genoeg. Maar ondertussen zie je alleen maar afleidingen die op de loer liggen.. de planten smeken om water, die ene was moet toch echt opgehangen worden, er liggen een aantal onbetaalde rekeningen op tafel en de rommeltjes in de woonkamer stapelen zich op. Een uur later is de situatie nog weinig veranderd: je stapel werk is nog even groot en de afleidingen zijn alleen nog maar meer geworden (want oh, nu heb je ook nog een appje van een goede vriendin waar je op wilt reageren, heeft je vriendin je gevraagd iets te doen omdat je tòch thuis bent en blijkt de facebook tijdlijn bere interessante fimpjes te bevatten).

Tijd voor een actieplan: hoe ga je deze thuisdag omtoveren in een thuisWERKdag?

  • Begin de dag met een lijstje, welke dingen wil je vandaag af hebben. Maak het lijstje niet te lang. Meestal komt er namelijk zoveel werk tussendoor nog bij, dat je aan het einde van de dag alleen maar moedeloos wordt wanneer blijkt dat je 12 van de 15 dingen op je lijst niet af hebt kunnen ronden. Nee, een lijst van 3 tot 5 dingen is meestal meer dan genoeg.
  • Verwachtingsmanagement: stem af met je omgeving dat je thuis aan het werk bent en daadwerkelijk productief wilt zijn. Laat ze weten wanneer je aanspreekbaar bent en wanneer juist niet. Het kost je gemiddeld 20 minuten om na een afleiding terug te komen in je werkflow, dus wees je zeer bewust van de impact van onderbrekingen en zorg dat je omgeving zich hiervan ook bewust is.
  • Zorg voor en goede werkplek: een specifieke ruimte waar je aan de slag kan gaan. Dit zorgt ervoor dat er een overgang is tussen werk en huis, waardoor je makkelijker aan de slag gaat. Ook beperkt dit de hoeveelheid afleidingen: wanneer jij in je kamer achter een bureau zit zullen de om water schreeuwende planten in de woonkamer je niet meer kunnen bereiken. Je werkruimte dient aan kant te zijn, zodat je direct aan de slag kunt en niet eerst je een weg door alle stapels dient te banen om een stukje bureau zichtbaar te maken. Al het materiaal wat je voor je werk nodig hebt, dient binnen handbereik te zijn. Sluit de deur.
  • Zo, nu je aan je bureau zit en weet wat je gaat doen zonder afleidingen, is het tijd voor actie. Gerichte actie. Er was een tijd dat het heel erg “in” was om te multitasken. Leuk allemaal dingen tegelijk doen om vervolgens tot de conclusie te komen dat je alle dingen maar met halve aandacht deed en ze daardoor 3x zo lang duurden. En wie een beetje kan rekenen, komt dan tot de conclusie dat multitasken niet alleen vermoeiend is, maar ook nog eens extra tijd vreet! Dus, tijd voor wat oldschool focus en je richten op 1 ding tegelijk. Met een beetje geluk kom je hiermee ook nog eens in een lekkere flow waardoor de rest van de wereld even niet meer bestaat en jij in staat bent serieuze voortgang te boeken. Heerlijk toch die momenten dat je in een flow zit en je volledig op kunt gaan in de taak?!
  • Meet je productiviteit. Jaren geleden zat Helen moedeloos achter haar to do lijst, elke dag werd deze langer en elke dag kon ze minder taken afstrepen dan ze wilde. Deed ze dan helemaal niets op een dag? Hoe hard ze ook werkte, de takenlijst groeide en groeide maar en de moedeloosheid nam toe. Tot ze een pen pakte en resoluut een streep door de lijst zette. Dat moment liet ze haar to do lijst even los en maakte ze een nieuwe lijst: een done lijst. Elke dag schreef ze op wat ze die dag had afgekregen, de dingen van haar initiële to do lijst en alle andere dingen die er die dag ook nog “even” bijgekomen waren. En wat bleek: ze was vreselijk productief, alleen was dat eerder niet zichtbaar! Wanneer je net als Helen veel adhoc taken hebt die je dag en to do lijst lijken te overheersen, houdt dan een done lijst bij om je productiviteit zichtbaar te maken. Zo zal je ook merken dat je thuis wellicht veel productiever bent dan op kantoor (en dat vindt je werkgever dan ook weer heel erg fijn).
  • Wanneer de afleidingen toch je gedachten overnemen: schrijf ze op en plan ze in. Zo maak je je hoofd weer leeg en kan je in het “nu” je focussen op je taak.
  • Werken is topsport! Werk hoort er volgens velen nu eenmaal gewoon bij, we hebben het nodig voor inkomsten maar doen het deels ook uit gewoonte. Gelukkig is het maatschappelijk beeld van werken aan verandering onderhevig. Er zijn weinig mensen meer die 6 dagen per week werken, maar 40 uur per week is nogsteeds aanzienlijk. Dat is niet zomaar een prestatie waar je aan voorbij dient te gaan: werken is net zozeer topsport als dagelijks trainen (zij het dat je bij de 1 de hangbuik krijgt die je bij de ander juist probeert kwijt te raken). En topsport kan je niet doen zonder dat je goed voor jezelf zorgt. Dus zorg dat je goed uitrust, gezonde maaltijden tot je neemt, voldoende beweegt en sociale contacten hebt. We zijn nu eenmaal geen machines die met een beetje stroom haast oneindig door kunnen bikkelen (met uitzondering van iphones die het binnen een dag al opgeven). Niet alleen je telefoon, maar ook wij als mens moeten regelmatig opladen! Voor je telefoon ga je snel op zoek naar stroom en een oplader wanneer deze op 1% staat, en toch lopen veel mensen die zelf op 1% staan gewoon door.. vreemd dat we beter voor onze machines zorgen dan voor onszelf!

Helen en Nadine

P.S. Like ons op Facebook om op te hoogte te blijven van al onze schrijfspinsels!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s