Helen verrast Nadine met een woonkamer make over…

Wanneer je een partner hebt die voor werk veel reist, kan het weleens gebeuren dat je jezelf zal moeten vermaken. Afgelopen week was dat het geval: Nadine was weg terwijl Helen zich thuis mocht vermaken. Nu heeft Helen een totaal ander idee bij vermaak dan de doorsnee lekker weer liefhebbend, half zomer vierend, strand aanbiddend persoon. Ze had zich namelijk voorgenomen om de woonkamer een totale make over te geven. Het enige dat ontbrak was een grote verhuiswagen om voor de deur te zetten zodat ze hard “move that truck” kon roepen terwijl ze de halve buurt bij elkaar verzameld had met het vooruitzicht van 1 second of fame in een heel fout Amerikaans televisieprogramma.

Vers terug van een festival (nou ja, vers kan je het niet noemen, lees hiermaar..), begon Helen al het meubilair naar de keuken te verplaatsen. Alle muren werden leeggemaakt, lampen werden verwijderd en gaatjes werden gevuld. Op verschillende plaatsen mocht Helen eerst de muur weer netjes herstellen voor het echte verven kon beginnen. De kleuren hadden we samen al een tijdje terug uitgezocht, dus dat maakte het een stuk makkelijker. Het weer maakte het tot een ware uitdaging en het feit dat Helen gewoon die week moest werken, hield in dat ze elke ochtend om 6 uur naast haar bed sprong om nog snel even een muurtje te schilderen. Zelfs op dat veels te vroege tijdstip was het al warm, en kleding wordt bij verven toch vies, dus waarom zou je moeite doen? (Helaas, van deze inspanningen zijn geen foto’s beschikbaar. Nee, echt niet..).

Ondanks de vele uurtjes die Helen erin stak, ging de week toch sneller dan gehoopt. Snel kwam het moment dat Nadine terugkwam dichterbij. Natuurlijk super fijn aan de ene kant, maar de woonkamer was nog een grote verbouwingsgrot en dat is al helemaal geen fijne thuiskomst. Dus zette Helen alles op alles op de laatste dag en kwam haar schoonmoeder (onder strikte geheimhoudingsverplichting) helpen om de laatste muren af te schilderen, latjes te plaatsen, stopcontacten te vervangen etc etc. Bob de Bouwer 2.0 zeg maar.

Die avond zou Nadine thuiskomen, ze wist van niets en had al aangegeven honger te hebben en moe te zijn. Okay, dat tweede deel herkende Helen, alleen eten maken werd lastig: de woonkamer was inmiddels helemaal in de make over, alleen de keuken stond nog vol gestouwd! Ook hier had de moeder van Nadine een oplossing voor, dus gingen we bij haar eten. Super lekker en handig want nu hoefde Helen niet ook nog eens de keuken bewoonbaar te maken en kon ze even neerploffen na een bizar drukke week.

De spanning nam toe toen Helen Nadine mee naar huis kwam. Zou ze het mooi vinden? Zou ze de bank die we zo impulsief hadden gekocht (alles over die actie kan je hierlezen) tof vinden in deze “nieuwe” woonkamer? De figuurlijke move that truck was daar en Nadine stapte de woonkamer binnen. Wooooohh.

Wat vind je ervan? Geen idee. Hmmmm… vind je het niet mooi? Geen idee. Wat bleek: Helen had de hele woonkamer aan kant en in een nieuw jasje gestoken, alleen de lampen waren nog niet teruggehangen! En zomerse avonden zijn lang, maar niet oneindig. Het was inmiddels zo donker, dat er weinig onderscheid meer te maken was tussen de verschillende muren en kleuren. Oeps.

Na een kleine anticlimax en een verfrissende nachtrust (meer een tijdelijke coma), kwam de verwondering en waardering de volgende ochtend alsnog. Toen Helen naar beneden liep, trof ze Nadine met mond open midden in de woonkamer aan. Eind goed, al goed!

Liefs,

Helen en Nadine

IMG_4239

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s