Helen en Nadine trekken de Ardennen in…

DSC02090Het is eind januari dus hoog tijd voor de eerste roadtrip van dit jaar. Bestemming: de Ardennen. Een weekend lang lekker wandelen en door de modder stampen in mooie omgevingen. Een fantastisch huisje, heerlijk eten, een viertal mooie wandelingen en een trailrun, maar de onbetwiste winnaar blijft toch de wandelroute bij de Ninglinspo!

In 2016 liep Helen deze route voor het eerst, als onderdeel van een 25 km trailrun. Een jaar later keerde ze terug met Nadine om de route te wandelen tijdens een van onze eerste hike avonturen. En nu, vormde de route een welkome tussenstop tijdens de roadtrip met de familie.

In de buurt van Remouchamps en Aywaille, bevindt zich een fantastische route rond de bergrivier de Ninglinspo. Een ware uitdaging eind januari, aangezien het pad dan grotendeels modderig en glad is. De route is elke stap (en het uurtje omrijden) echter meer dan waard!

Enthousiast met het idee dat we weer over het pad met al zijn watervallen en bruggetjes zouden gaan zwerven, liepen Helen en Nadine snel vooruit naar het eerste bruggetje. Hier is een brug niet veel meer dan een boomstam met een leuning, maar wij wisten dat de bruggetjes verderop steviger zouden zijn.

Al snel kwamen we bij de eerste watervallen en klimuitdagingen. Steilere rotsen en gladde wanden, we hadden niet het makkelijkste pad uitgekozen. Toch is het hier in de zomer erg druk, veel mensen hebben de schoonheid van de 6km route inmiddels ontdekt. Op dit moment was er geen mens te zien, we hadden het pad en de natuur helemaal voor onszelf.

Weer steken we de rivier over en zetten we koers naar het volgende bruggetje over een waterval. De route volgen is niet moeilijk, gewoon de blauwe bordjes volgen: zelfs Helen kan dat (ter ondertiteling, Helen heeft een talent voor verdwalen). Blijven staan is een stuk lastiger, twee benen blijken toch iets te weinig te zijn wanneer je beiden voeten onder je vandaan glijden. De omgeving maakt een hoop goed en de opmerking “gelukkig hebben we nog reserve enkels in de auto liggen” kan ook nog rekenen op een licht gegrinnik. Na anderhalf uur rivier en omgeving snuiven, komen we bij het keerpunt en besluiten we het brede bospad terug naar de auto te volgen.

Ook de derde keer stelde dit pad zeker niet teleur, en we raden het dan ook iedereen aan de Ninglinspo te bezoeken (met goede wandelschoenen, dat wel).

 

Een modderige groet,

Helen en Nadine

P.S. Like ons op Facebook om op te hoogte te blijven van al onze schrijfspinsels!

 

Klik hier voor ons volgende avontuur!DSC02090

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s