Helen en Nadine plannen hun zomervakantie…

Elk jaar is het vaste prik: in juli pakt het gros van de Nederlandse bevolking zijn koffers en vertrekt naar zonniger oorden. Waar je vroeger voor de ruit stond te kijken bij het reisbureau, google je er tegenwoordig flink op los om de perfecte vakantiebestemming te vinden. Niet alleen moet het er (gegarandeerd) lekker weer zijn, ook moet het je voldoende input geven om in geuren en kleuren over te kunnen vertellen bij de koffiecorner. Daarnaast moet de vakantie natuurlijk betaalbaar blijven. Je vakantiegeld is namelijk meestal al op voor de vakantie begonnen is.

Aangezien Nadine de zon al mist wanneer er een klein waterig wolkje aan de horizon verschijnt, begon ze direct na onze vorige zomervakantie met het fantaseren over de komende zomervakantie. Zo wilde ze Helen een uitgebreide rondleiding geven door Australië, een eiland wat net even iets verder weg ligt dan Texel 😉 De fantasie werd omgezet naar het volgen van ticketprijzen en een voorlopige planning. Helaas matchte die van geen kanten en dus zullen we deze fantasie nog even in de ijskast zetten.

Geen zorgen, wanneer er 1 land afvalt, blijven er nog 194 landen over. Keuze genoeg! We begonnen te brainstormen en landen als Ijsland, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië kwamen allemaal voorbij. Stuk voor stuk leuke ideeën. Nu zat onze vakantie naar Marokko nog vers in het geheugen, dus we merkten dat onze voorkeur trok naar gebieden waar je kunt surfen. Helen zou het super tof vinden om weer in de bergen te gaan trailen, waardoor onze focus weer iets meer landinwaarts trok. Niet dat de aandacht daar lang bleef want op dat moment voer een zeilboot voorbij in gedachten. Plotseling bevond de aandacht zich in grote meren met schitterende zonsondergangen.

Vervolgens nam onze aandacht een loopje met ons en verdwaalden we in gedachten. Zomervakantie, het blijft lastig: ga je kamperen of kies je voor een luxe verblijf? Wil je met de auto, of kies je voor het vliegtuig of boot? Wil je de natuur opzoeken of toch aansluiting blijven houden met stedelijk gebied? Word je niet moe van al dat Nederlands wat je in het buitenland nog steeds om je heen hoort? Ben je bereid met handen en voeten te gaan werken en het risico te lopen in landen als China zèlf een toeristische attractie te worden? Vind je het erg tijdens je vakantie undercover te gaan of kras je de 72 landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is bij voorbaat van je lijstje?

Keuzes, keuzes, en nog meer keuzes.. (drommels). En dat terwijl vakantie juist de tijd is van geen verplichtingen en doen wat je zelf wilt. Voorlopig hakken wij de knoop nog even niet door en genieten we met een drankje buiten in het zonnetje van het vooruitzicht op onze mysterie vakantie. Op een dag zal het mysterie zich onthullen en gaan wij genieten van een paar weken samen. Waar, dat weten alleen nog niet.. voorlopig genieten we van elke dag alsof het vakantie is en relaxen we in de plaatselijke achtertuin. Voor ons, kan de maand juli toch al niet meer stuk!

Liefs, Helen en Nadine.

Lees hierwaarom wij van de maand juli houden

20819167_1428633740556671_5412983271513478670_o

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s