Helen en Nadine liggen vrijwillig in de knoop …

IMG_0210Wanneer je een volle week aan het surfen bent in Marokko, is bijna niets zo als de vermoeide spieren even flink strekken en ontspannen tijdens een les yoga. Dus na een volle dag surfen en even snel douchen, rolden wij met een vermoeid lichaam het matje uit voor een uur yoga.

Waar Helen in het verleden veel aan yoga en critical allignment heeft gedaan, was dit voor Nadine haar eerste serieuze kennismaking met de bonte verzameling aan asana’s. Ze ging ervanuit dat ze een uurtje kon relaxen, maar dat idee zou ze snel loslaten. Er stonden namelijk een aantal vinyasa flow series op het programma van hoog niveau, met extra bonuspunten voor wanneer je de lenigheid van een elastiekje bezat. Fijne afwisseling en veel beweging, maar hoe eindig je niet helemaal in de knoop zoals het koord van de Apple oordopjes? Een arm links, een been naar boven, terwijl je andere been dubbelgevouwen onder je zit. Een downward facing dog die overgaat in de three legged versie, tenminste, als je überhaupt al weet waar je al je pootjes moet plaatsen. Nee, dit uurtje van ontspanning bleek in realiteit een stuk actiever dan Nadine had verwacht.

Een uur later stond Nadine toch weer met twee pootjes op haar matje, waren haar armen uit de knoop en droop het zweet van haar gezicht. Natuurlijk was het lekker weer in Marokko, maar dat was niet de reden waarom ze het zo warm had gekregen. Een uur lang had ze zich in bochten gewrongen, die anatomisch gezien correct waren, maar die door haar lichaam al decennialang vergeten waren. Ze had spieren gebruikt die ze eerder nog niet bewust had aangespannen. Ze had buitelingen gemaakt waarbij het leek alsof Newton dat hele concept van zwaartekracht was vergeten uit te vinden.

En tot haar verbazing, was Nadine totaal ontspannen! Niet vanwege totale uitputting, maar als gevolg van een uur intensief bewegen. Haar hoofd was leeg, haar lichaam relaxed. Alle spierspanning en bijbehorende knopen waren als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat gevoel was lekker.

Zo lekker zelfs, dat wij bij terugkomst in Nederland op zoek zijn gegaan naar een goede yoga docent. Wij laten ons namelijk graag vaker vrijwillig in de knoop leggen.

Namasté

Helen en Nadine

PS Vergeet niet ons ook te volgen op Facebook of Instagram!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s