Helen en Nadine leren minder uit te stellen…

DSC02271Je hebt het wel eens: met goede moed begin je ergens aan. Vervolgens raak je halverwege het plezier of vertrouwen kwijt. En dan, zijn die laatste loodjes opeens te zwaar en laat die afronding eeuwig op zich wachten. Zo geloven wij dat er in ieder huis wel een vloer ligt waarvan de afwerklatjes nooit geplaatst zijn. Of denk maar aan een bijna-zomer-opruimvlaag die eindigt met een lege vloer maar een bed waarop alle rotzooi opgestapeld ligt (heel irritant als je daarna even uit wilt rusten van je activiteit).  Of toen je ein-de-lijk de moed bij elkaar has geschraapt om uit de kast te komen naar je ouders en je daarna even “vergat” de rest van de familie die iets verder van je af staat te informeren.

Zo heeft Helen ook een project dat zo ongeveer stamt uit de ijstijd (of de tijd dat flippobeffen nog een ding was) en waarvan iedereen zo zoetjes aan de hoop heeft opgegeven dat ze het ooit zal afronden.  Helen heeft namelijk een sauna in haar tuin gebouwd. Een ruime sauna, met ligbanken, infrarood lampen en een stevige kachel. Latje voor latje zelf opgebouwd en geïsoleerd, met een glazen deur en extra raampje. Een sauna met alles erop en eraan, behalve stroom. Oeps. Met andere woorden, wij hebben al lange tijd kunnen “genieten” van een heel luxe donker hok met geen verdere functie whatsoever. Zonde!

Tja, natuurlijk kan je van alles opslaan in zo’n mooi donker hok en dromen over het moment dat het hok werkelijk een heuse sauna is. Beter is daadwerkelijk actie te ondernemen, want we hebben inmiddels allemaal wel geleerd dat dromen bedrog zijn. Dus maakte Helen (na een periode van aanhoudende friendly reminders van Nadine) een voornemen en een lijstje. Het voornemen was de sauna af te hebben, maar dat was nog een lange weg. En een dermate grote opgave dat het niet in 1 keer van haar actielijst gestreept kon worden. Dus schreef ze op wat de eerstvolgende actie was en wanneer ze deze zou nemen. Er moest iemand langskomen om de stroom te fixen en de kachel aan te sluiten. Kleine stapjes om uiteindelijk bij het gedroomde resultaat te komen.

Dat ene kleine stapje, dat was toch niet zo onhaalbaar? Elke stap begint bij actie, dus Helen moest haar naar warmte hunkerende lichaam in beweging zetten. Met resultaat! Afgelopen week is de saunakachel aangesloten en hebben we de eerste testritjes gemaakt. Wat een genot om de tuin in de lopen en daar een heuse werkende sauna in te stappen! Dat is nog eens beloning voor al het werk! En tja, ook in een sauna horen afwerklatjes: Helen heeft dan ook plechtig beloofd deze nog te gaan plaatsen… ooit 😉

Groetjes,

Helen en Nadine

P.S. Like ons op Facebook om op te hoogte te blijven van al onze schrijfspinsels!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s