Helen en Nadine kunnen best een tegenslagje incasseren…

IMG_7715

Helen & Nadine voor Burghley House

Wat als niet alles loopt zoals het zou moeten lopen en de verleiding groeit dit af te reageren op een random voorwerp (een muur, een lege vuilnisbak of op elkaar)?

Afgelopen weekend verliep niet als gepland. Helaas. We waren van plan om een 32Km race te gaan lopen in Engeland. Het eerste moment dat we aankwamen in Engeland, verliep al anders dan verwacht: er ging een irritant lampje op het dashboard branden. Niet zomaar een lampje, maar het lampje dat helder knipperend aangaf dat er iets mis was met de motor. Even dachten we nog dat misschien het lampje stuk was, maar de haperende motor en ronkende geluiden alsof de auto zelf een ketting rokende dieseltrein was, betekenden weinig goeds. De meneer van de hulpdienst vond dat we echt niet verder konden rijden, de auto zelf gaf hem geen ongelijk en besloot nog maar max 10km per uur te gaan rijden. En dat terwijl we zojuist de middle of nowhere waren ingereden! Oeps.

Ongeveer gelijk met de motor, begon Helen van binnen te haperen. Gelukkig kon de auto gemaakt worden en bleek Helen in staat haar ongemak te negeren. Zo stonden we toch netjes aan de start van onze run. Na 10km bleek dat ook Nadine stuk kon, want een stoot tegen haar knie, zorgde ervoor dat ze van rennen, naar wandelen, naar strompelen ging. Na 16km ging het helaas niet meer en mochten we door naar het ziekenhuis. Terwijl anderen zichzelf overtroffen op een uitdagend parcours, zaten Helen en Nadine bij de spoedeisende hulp. Op het eerste oog leek dit weekend echt “alles kapot te kunnen” en baalden we flink, maar toch kijken we met een glimlach terug.  Hoe dan?

Accepteren. Allereerst moesten we onze interne controlfreak loslaten. We hadden geen invloed over de situatie, maar konden wel onze reactie bepalen. Dus dan maar accepteren dat niet alles ging als verwacht en het ondanks dat gezellig proberen te maken. Uit de race stappen was vervelend, mar dat was nu eenmaal de situatie en van daaruit keken we verder.

Wij weigeren een slachtoffer te zijn, toen, nu en in de toekomst. Punt. Je wint er niets bij te zwelgen in zelfmedelijden of de wereld de schuld te geven van jouw tegenspoed. We waren niet blij met de uitkomst, dus was het aan ons om actie te ondernemen. En dat deden we: bellen, praten, hulp vragen, in elke situatie konden we wel iets doen om de uitkomst meer naar onze wens om te buigen. En zo bleek de autovrije camping toch goed bereikbaar en berijdbaar, wanneer security met je meewerkt.

Waar je aandacht aan geeft, groeit. Dus richtten we ons zo min mogelijk op wat niet goed ging, maar vooral op de positieve dingen. Nadine kon dan wel niet meer lopen, maar het feest vieren ging nog best prima! De 15 smaken cider droegen daar ook aan bij..

Relativeren. Okay, dit weekend ging niet helemaal als gepland, maar er was geen permanente schade. Over een maandje voelen we vast niets meer van onze ongemakken en rijdt de auto nog steeds als een zonnetje. Dus waarom zou je je druk maken over iets wat helemaal niet zo erg is (of wat nog geen realiteit is)? Het voelt misschien erg vervelend op het moment, maar dit kan je afzwakken met een flinke dosis perspectiefplaatsing.

Alles bij elkaar bevatte ons weekend best wat tegenslagen. Maar aan de hand van Accepteren, Actie, Aandacht en Afzwakken, konden we een glimlach op ons gezicht toveren. Want genoten hebben we, van de sfeer,  de start, de halve race, het gezelschap, het lekkere eten en natuurlijk van elkaar. Volgend jaar zijn we er weer bij!

Met een sportieve groet,

Helen en Nadine

P.S. Like ons op Facebook om op te hoogte te blijven van al onze schrijfspinsels!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s