Helen en Nadine steken de handen uit de mouwen…

Wie zegt dat twee vrouwen niet kunnen klussen?! Nou, niemand die ons kent, dat is zeker. Want wij zijn niet één, niet twee, maar zelfs 3 vloerprojectjes aangegaan.

Het begon allemaal met één vloer in ons huis in Alkmaar. Nu het huis leeg was, leek het moment daar de vloer te schuren en opnieuw te oliën. Dus wij besloten een groot schuurapparaat te huren waarmee we later ook de vloer konden boenen. Omdat we geen ervaring hadden met het apparaat, leek het ons slim deze uit te proberen in de slaapkamer: hier lag ook een houten vloer maar deze was sowieso van mindere kwaliteit en als het misging konden we gewoon het bed er terug overheen plaatsen.

Het schuurapparaat is na 10 minuten door Helen het huis uitgegooid. Dit was niet om de gevoelens van het grote schuuroppervlak te kwetsen, maar hij wist gewoon niet het juiste plekje te raken. Wel was er overmatig gevloek en onhandig geklungel. Nu het apparaat in de auto lag uit te huilen, besloten Helen en Nadine over te gaan op ouderwets handwerk.. met machinale aandrijving wel te verstaan. Het aantal schuurmachines (ja we hebben het hier nog steeds over schuurmachines en een klusproject) werd uitgebreid naar twee zodat we “gezellig samen” aan de slag konden. Het werd een hels karwei alle putten en deuken uit de vloer te krijgen, maar we bleven gezellig doorgaan. Niet omdat het kon, maar omdat je nu eenmaal niet halverwege kunt stoppen. Na het schuren, het opschuren met steeds fijner schuurpapier en het aflakken van de vloer, leek de klus geklaard. Maar wacht eens even, was ons doel niet de benedenvloer te doen?!

We keken nog eens beneden. Hier hadden we inmiddels een lading stof verzameld, maar geen kabouter te bekennen die in de tussentijd de vloer omgetoverd had. We moest het dus maar zelf doen. Het goede nieuws was, we wisten nu hoe. Dus gingen we er met frisse moed en een hoop stofwolken tegenaan met de vlakschuurmachine. Korrel 80, korrel 120, korrel 180, korrel 240, korrel 300 pfff… elk stukje vloer hebben we vaak genoeg gezien. Nu nog de vloer in de olie zetten. En dan bedoelen we niet baby olie (alhoewel dat onbetwist lekker ruikt), nee, een superfantastische olie met een zeer uitgebreide gebruiksaanwijzing à la 20 keer links wrijven, binnen 15 minuten rechts wrijven, whipe on and whipe off. Tja, inmiddels waren we wel toe aan iets leuks. Nu blijkt, dat niets zo leuk is als de poetsdoeken aansluiten op je accuboor. Tenminste, de eerste 10 vierkante meter was dat erg leuk, de 30 vierkant meter daarna al een stuk minder en de laatste 10 vierkante meter waren nogal stom. Dat laatste zou er ook aan kunnen liggen dat we onszelf klem aan het poetsen waren en terugwerkten naar een halletje dat al bezet was door de bank. Dus stel je voor: Een klein gangetje waarin een matje ligt, waarop een bank op zijn zijkant ligt, waarop Helen ligt met haar benen in de lucht (als de beschrijving lijkt op een comfortabele positie, dan kan ze je verzekeren: dat was het niet). Vanuit de woonkamer was het aangezicht wellicht nog iets aparter: een deuropening, waar een half lichaam horizontaal uit stak, grofweg op een meter hoogte en met een razende accuboor in haar handen.

En wat doe je als je dan kennelijk nog niet klaar bent met je vloerprojecten? Nou, simpel, dan regel je nog een houten vloer voor in je andere huis in Wateringen en begin je je derde (en hopelijk laatste) vloerproject. Nu blijkt een houten vloer maar net in de auto te passen en bovendien nogal zwaar te zijn, dus Helen werd niet heel enthousiast dat de auto ook nog eens schuin geparkeerd stond en ze met een pittige hellingproef weg mocht rijden (wat verbazend goed ging, nog een extra bonuspunt voor klussende vrouwen). Verder had ze die avond een dubbele workout omdat ze nu eenmaal niet voor de deur kan parkeren. Ach ja, je moet er iets voor over hebben. Nog eenmaal schuren (korrel 80, 120, 180 etc) en nog eenmaal uitgebreid met de accu boor spelen en dan hangen we de vloerprojecten aan de wilgen. We kunnen je nu uitgebreid informeren over korrelgroottes en schuurmachines, maar zijn niet in te huren voor verhuizingen en verbouwingen (uitgezonderd feestjes en partijen)!

Met een stoere groet,

 

Helen en Nadine

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s